keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

Karitsalasagne

Lasagne on kivaa ruokaa. Näin pääsiäisen alla sen voi tehdä vaihteeksi vaikkapa karitsan jauhelihasta.

Food

Lasagne

9 lasagnelevyä

Jauhelihakastike:
400 karitsan jauhelihaa
2 sipuli
3-4 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
1 tlk tomaattimurskaa
1/2 -1 dl vettä
1 tl suolaa
pippuria
oreganoa
timjamia

Juustokastike:
1 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
1/2 tl suolaa
ripaus muskottipähkinää
100 g juustoraastetta

Pinnalle:
50 g juustoraastetta

Ruskista jauheliha ja sipulit. Lisää tomaattimurska, vesi, suola ja pippuri. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen kannen alla n. 15 minuuttia. Juustokastiketta varten sekoita kylmä maito ja jauhot kattilassa. Kuumenna koko ajan sekoittaen ja keitä pari minuuttia. Lisää mausteet ja juustoraaste. Lisää jauhelihakastikkeeseen oregano ja timjami. Voitele suorakaiteen muotoinen vuoka. Kaada vuuan pohjalle jauhelihakastiketta ja levitä päälle lasagnelevyt. Kaada levyjen päälle jauheliha- ja juustokastiketta. Täytä näin kaksi seuraavaa kerrosta. Viimeisen lasagnelevykerroksen päälle tulee vain juustokastiketta ja pinnalle juustoraastetta. Paista 200 asteessa noin 30-40 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä peitettynä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti