maanantai 8. maaliskuuta 2010

Hyvää naistenpäivää!

Apina viettää naistenpäivää kotosalla tyttöjen kesken. Apinan seuraneiti ei vielä syö muffinsseja, joten apina saa kaikessa rauhassa tehdä selvää leivonnaisistaan. No, ehkäpä pari päätyy pakastimeen asti tai ystävälliselle valokuvaajalle maistiaisiksi.

Apinalle on hieman epäselvää muffinssien ja kuppikakkujen ero, eli jos jollain on parempaa tietoa, niin vinkatkaa ihmeessä. Tässä kuitenkin ihan kiva, vähän keväisempi, muffinssiohje hesarista, jota apina pikkusen varioi. Kuorrutus tehtiin omin neuvoin, joten siitä tuli vähän mitä sattuu.

Food

Lime-valkosuklaamuffinssit

150 g voita
1,5 dl sokeria
2 munaa
1 lime
2 rkl limecurdia
2 tl leivinjauhetta
3 1/2 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
100 g valkosuklaata

Kuorrutus:

100 g tuorejuustoa
2 rkl limecurdia
n. 2 dl tomusokeria
pari tippaa limemehua

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Pese lime hyvin. Raasta kuori ja purista mehu. Rouhi suklaa karkeasti. Sekoita lime kuoriraaste jauhoihin, lisää joukkoon myös leivinjauhe ja ripaus suolaa sekä suklaarouhe. Sekoita limecurd limemehun joukkoon. Sekoita voi-sokeri-munavaahtoon vuorotellen jauhoja ja mehu-limecurdseosta. Jaa seos paperisiin muffinivuokiin (noin 12 kpl) tai silikonisen muffinivuuan koloihin. Paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Sekoita kuorrutuksen aineet tasaiseksi. Levitä kuorrutus lusikan avulla jäähtyneiden muffinien päälle. Koristele halutessasi.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti