torstai 11. maaliskuuta 2010

Katkarapucurry

Apina yrittää silloin tällöin valmistaa thaimaalaista ruokaa, mutta suuri osa yrityksistä kuivuu kasaan (enemmän tai vähemmän kirjaimellisesti) hyvissä ajoin ennen kuin kameraa kaivetaan esille. Yleensä hommaa tökkää apinan maustekaapin rajallisuuteen. Sitähän voisi tietysti vähin erin koittaa vähän laajentaa... Tässä on kuitenkin nyt suhteellisen helppo ja herkullinen ohje peräisin (Kotilieden verkkosivuilta), jonka tulisuutta voi kukin säätää suupielten tottuneisuuden tai tottumattomuuden mukaan. Ohjeen autenttisuudesta apinalla ei ole käsitystä, koska apinan thairuokakokemukset ovat peräisin joko siitä melkoisen vaihtelevasta kotikeittiöstä tai entisen kodin naapuruston take awaysta. Kuva on valitettavasti vähän hämärä, tämä oli livenä oikein nättiä ja värikästä ruokaa.

Food

Katkarapucurry

2 rkl öljyä
1 rkl currytahnaa
1 vihreä chili tai turkinpippuri
1 tölkki kookosmaitoa (4 dl)
ripaus sokeria
1 kesäkurpitsa
3 dl vihreitä papuja, sokeriherneitä, maissia tai parsakaalia tai 350 g:n pussi pakastettuja wok-vihanneksia
noin 500 g katkarapuja
1/2 sitruunan mehu
(tuoretta basilikaa)

Kiehauta öljyssä currytahna ja paloiteltu chili. Lisää kookosmaito, ripaus sokeria ja suikaloidut tai kuutioidut kesäkurpitsat. Kun kookosmaito kiehuu, lisää muut kasvikset ja katkaravut. Mausta kirpeäksi sitruunamehulla. Anna kasvisten kypsyä ja katkarapujen kuumentua hiljalleen pari minuuttia.

Laita jasmiini- tai basmatiriisi kypsymään jo ennen curryn valmistamista. Kumoa kypsä riisi tarjoiluvadille, tee keskelle kolo ja kaada kuuma curry keskelle. Kasviksiksi sopivat myös porkkana, purjo ja bambunversot. Katkarapujen asemesta voit lisätä kypsää, paloiteltua broileria.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti