Pitsa
Pitsapohja:
2 dl vettä
20 g hiivaa
1 rkl öljyä
ripaus suolaa
n. 5 dl vehnäjauhoja
Tomaattikastike:
1 prk tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
1 pieni sipuli
1 valkosipuli (yksikyntinen tai 3-4 valkosipulin kynttä)
2 rkl voita tai öljyä
suolaa
pippuria
yrttimausteita
n. 1 rkl sokeria
Täytteeksi esimerkiksi:
mozzarellaa
tuoreita herkkusieniä
salamia tai ilmakuivattua kinkkua
pinjansiemeniä
basilikaa tai rucolaa
Valmista tomaattikastike ensin. Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulisilput voissa tai öljyssä. Lisää tomaattimurska. Anna kiehua hiljalleen puolisen tuntia. Lisää mausteita mielen mukaan. Soseuta halutessasi sauvasekoittimella.
Valmista taikina tomaattikastikkeen kiehuessa. Sekoita hiiva haaleaan veteen, lisää muut aineet ja alusta notkeaksi taikinaksi. Kohota taikina vähintään kaksinkertaiseksi. Jaa taikina kahteen tai kolmeen osaan ja kauli litteäksi.
Levitä kastike pohjille. Asettele kastikkeen päälle viipaloitua mozzarella-juustoa ja sen päälle muita haluamiasi täytteitä. Paista kuumassa (275 astetta) uunissa 7-10 minuuttia pohjan paksuudesta riippuen. Lisää basilika tai rucola valmiin pitsan päälle.
3 kommenttia:
Näyttää syötävän hyvältä! Täytyypä kokeilla ohjetta ensi viikolla ja yllättää isäntä herkullisella pitsalla :)
Mähän luin sitten just jostain, että paras pitsa syntyy kunhan taikina saa rauhassa nousta yön yli... Testaan sitä jossain vaiheessa ja tulen sitten tänne kertomaan. Viimeksi kärsivällisyys ei riittänyt, vaan pitsaa piti saada hetihetiheti:o)
Uudessa Glorian ruuassa&viinissä puhuttiin tuosta yön yli kohottamisesta. Ja valkoisesta pitsasta, joka ei kyllä minusta päihitä tomaattista.
Lähetä kommentti