Apinan vauva on jo vuodenvaihteesta alkaen opetellut kiinteiden ruokien syömistä. Tai kauheasti opettelemista siinä ei lopulta ollut, vauva on alusta asti ollut kuin vanha tekijä. Mistä lie hyvä ruokahalu periytynyt... Tässä yleisön pyynnöstä pari erilaista sosetta, joita ainakin meidän pienokainen syö mielellään.
Possupata
1 kg perunoita, porkkanoita ja palsternakkaa kuorittuna
200 g possun lihaa (marinoimatonta sisä- tai ulkofilettä tai kinkkua puhdistettuna kalvoista yms.)
1 laakerinlehti
vettä
Kuutioi kasvikset ja liha pieniksi kuutioiksi. Keitä laakerin lehden kanssa 15-30 minuuttia (kuutioiden koosta riippuen) kunnes kaikki ainekset ovat pehmeitä. Poista laakerinlehti. Ota keitinvesi talteen. Soseuta kasvikset ja liha sauvasekoittimella tai monitoimikoneella sileäksi. Lisää tarvittaessa vähän keitinvettä soseen joukkoon. Pakasta jääpalakuutiomuotissa tai muffinivuuissa. Tarjoile lämmitettynä.
Vauvan broileripata
1 kg parsakaalia, kukkakaalia ja maissia (apina käyttää näin talvisaikaan pakasteita)
200 g broilerin filettä
vettä
tuoretta basilikaa
Kuutioi broileri. Keitä kasviksia ja broilerikuutioita noin 15 minuuttia. Ota osa keitinvedestä talteen. Lisää kasvisten joukkoon muutamia tuoreen basilikan lehtiä. Soseuta kasvikset ja broileri. Lisää tarvittaessa vettä. Pakasta jääpalakuutiomuotissa tai muffinivuuissa. Tarjoile lämmitettynä.
Syömään!
3 viikkoa sitten
0 kommenttia:
Lähetä kommentti