tiistai 9. maaliskuuta 2010

Taas nopeaa arkiruokaa

Tämä kuuluu apinan sarjaan "kun ei keksi mitään muuta" ja maistuu varsinkin talvella. Jos aikaa ja raaka-aineita riittää, niin tätä kannattaa tehdä kaksinkertainen annos ja pakastaa "kun ei keksi eikä jaksa eikä ainakaan ehdi mitään kivaa mutta syötävä olisi" -päiviä varten.

Food


Chili con carne

400 g jauhelihaa
2 rkl öljyä
1-2 sipuli
3-4 valkosipulin kynttä (voi olla reilumminkin)
1-2 tuoretta chilipalkoa
kasviksia jääkaapin sisällön ja mielen mukaan: esim. 2-3 porkkanaa, 1 paprika tai pala selleriä
1 tölkki papuja (tällä kertaa taisi olla kidney-papuja tomaattikastikkeessa, mutta muutkin käyvät)
1 prk tomaattimurskaa
suolaa
pippuria
paprikajauhetta
chilijauhetta
ripaus sokeria

Ruskista jauheliha ja pilkotut sipulit öljyssä. Lisää hienoksi pilkottu chili ja haluamasi kasvikset hienonnettuna. Paahda pannulla 5-10 minuuttia. Lisää pavut ja tomaattimurska. Mausta suolalla, pippurilla, paprikajauheella, chilijauheella ja ripauksella sokeria. Anna kiehahtaa. Maista ja lisää tarvittaessa potkua maustehyllystä. Tarjoa keitetyn riisin ja vihreän salaatin kanssa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti