Chili con carne
400 g jauhelihaa
2 rkl öljyä
1-2 sipuli
3-4 valkosipulin kynttä (voi olla reilumminkin)
1-2 tuoretta chilipalkoa
kasviksia jääkaapin sisällön ja mielen mukaan: esim. 2-3 porkkanaa, 1 paprika tai pala selleriä
1 tölkki papuja (tällä kertaa taisi olla kidney-papuja tomaattikastikkeessa, mutta muutkin käyvät)
1 prk tomaattimurskaa
suolaa
pippuria
paprikajauhetta
chilijauhetta
ripaus sokeria
Ruskista jauheliha ja pilkotut sipulit öljyssä. Lisää hienoksi pilkottu chili ja haluamasi kasvikset hienonnettuna. Paahda pannulla 5-10 minuuttia. Lisää pavut ja tomaattimurska. Mausta suolalla, pippurilla, paprikajauheella, chilijauheella ja ripauksella sokeria. Anna kiehahtaa. Maista ja lisää tarvittaessa potkua maustehyllystä. Tarjoa keitetyn riisin ja vihreän salaatin kanssa.
0 kommenttia:
Lähetä kommentti