perjantai 19. maaliskuuta 2010

Pitaperjantai

Juu ei, otsikossa ei ole kirjoitusvirhettä. A vain päätti laajentaa fredagsmys-valikoimaansa ja tehdä pitkästä aikaa pitaleipiä. Jääkaapissa oli sopivasti odottamassa karitsanjauhelihaa, joka oli ilmaantunut ostoskoriin ilman sen suurempaa inspiraatiota.

Food

Pitaleivät

Leivät:
3 dl vettä
1 pussi kuivahiivaa
1/2 tl suolaa
ripaus sokeria
n. 7 dl vehnäjauhoja

Lämmitä vesi noin 42 asteiseksi. Lisää suola ja sokeri. Sekoita hiiva osaan jauhoista ja sekoita veden joukkoon. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Jaa kohonnut taikina 10-12 osaan ja kauli ohuiksi lätyiksi. Kohota vielä hetki ja paista 250 asteisessa uunissa n. 5-7 minuuttia.

Food

Täyte:
400 g karitsanjauhelihaa
suolaa
pippuria
timjamia

kurkkua
salaattia
punasipulia
paprikaa

Kastike:
pala fetajuustoa
1-2 dl kermaviiliä
basilikan lehtiä
2 valkosipulinkynttä

Ruskista jauheliha ja mausta haluamallasi tavalla. Pilko kasvikset. Sekoita kastikkeen ainekset sauvasekoittimella.

Apina asetteli täytteet ja leivät tarjolle erikseen, jotta jokainen voi kasata mieleisensä leivän. Täyteaineissa voisi tietysti olla luovempikin, mutta tämäkin oli jo ihan mukavaa iltapalaa ja ennenkaikkea kivaa vaihtelua tortilloille (ja varsinkin sille valmiille maustesekoitukselle, jota a aina tortillatäytteessä käyttää).

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvän näköisiä pitaleipiä - herkullista. Lukijat odottavat jo seuraavaa perjantaita, olisiko sillä kertaa vuorossa bensispihvi?! Mackebiff på svenska. Suuri osa lukijoista odottaa näkevänsä millin ohuen mutta sitäkin laajemman lehtipihvi lisukkeineen!!! Alfons

Maija kirjoitti...

Täytyy laittaa tuo bensispihvi korvan taakse. Olisiko Alfonsilla perheineen joku ilta aikaa tulla maistelemaan?

Lähetä kommentti