lauantai 23. huhtikuuta 2011

Pääsiäisruokia

Vietämme pääsiäistä tänä vuonna kotosalla keväisten makujen ja pihahommien parissa. Avasimme vasta pitkäperjantaina parsakauden. Maahanmuuttaja on tuonut tämän herkullisen ohjeen perheeseen ja valmistamme näin(kin) parsaa oikeastaan joka kevät. Pääruuaksi yhdistin vuohenjuustoa ja lohta. Lopputulos oli yllättävän kiva ja voinkin suositella tätä Kotilieden helppoa ohjetta kaikille. Lisukkeeksi tein risottoa samoin kuin täällä, mutta jätin aurinkokuivatut tomaatit pois (koska niitä ei sattunut keittiöstä löytymään). Vieraat toivat jälkiruuan tullessaan:o) Mango-limemoussen ohje on peräisin Yhteishyvän sivulta. Ystäväni oli tosin lisännyt mousseen sokeria, jota alkuperäisessä ohjeessa ei ollut. Sitrushedelmien suurena ystävänä tykkäsin tästä, mutta tosi makeasta tykkäävien kannattanee lisätä vielä vähän sokeria.

Aterian kuvaaminen ja annosten esille pano koristelusta puhumattakaan jäi vähän vaillinaiseksi, joten kuvat eivät tee oikeutta. Näitä ohjeita kannattaa kuitenkin kokeilla.

Food

Parsa-pekonikääröt

2 nippua parsaa
1 pkt pekonia
pala parmesanjuustoa

Keitä parsat suolalla maustetussa vedessä melkein kypsiksi. Vihreille parsoille riittää 5-8 minuuttia, koosta hieman riippuen. Valkoisia parsoja kannattaa keittää tovi pidempään. Huuhdo keitettyjä parsoja hetki kylmällä vedellä. Jaa parsat 3-4 parsan nippuihin ja kietaise jokaisen ympärille siivu pekonia. Siirrä niput uuninkestävään vuokaan ja ripottele päälle raastettua juustoa. Kuumenna 225 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia kunnes pekoni on kypsää ja juusto saa hieman väriä.

Food

Lohirullat

1 kg ruodotonta lohifileetä
suolaa
valkopippuria
200 g tuorejuustoa tai vuohenjuustoa
tilliä tai kirveliä

vuokaan:
2 dl valkoviiniä tai 1 dl sitruunamehua ja 1 dl vettä
1 rkl äyriäisfondia

Leikkaa kalafilee suikaleiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä pinnalle tuorejuustoa tai pala vuohenjuustoa. Kääri rullalle jakiinnitä hammastikulla. Lado kalakääröt uunivuokaan. Kaada vuokaan valkoviiniä tai vettä ja sitruunamehua sekä äyriäisfondi. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Poista hammastikut ennen tarjollepanoa. Korista tillillä tai kirvelillä.

Risottoa olen tosiaan tehnyt samalla ohjeella ennenkin. Myös risottoriisipaketin kyljessä on yleensä ihan hyvä ohje, paitsi että sitä nestettä tuppaa olemaan liian vähän. Minäkin nuukailin nesteen kanssa, joten risotosta ei tullut ihan niin löysää kuin olisi pitänyt. Lisäksi se pitäisi tarjota saman tien. Seisottaminen ei mitenkään paranna lopputulosta.

Food

Hyvää pääsiäistä kaikille!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti