tiistai 4. lokakuuta 2011

Korvapuustipäivä

Tänään on vietetty jälleen kansallista korvapuustipäivää, joka on kyllä mainio keksintö. Ja joku fiksu on onneksi lykännyt sen lokakuulle. Harmainkin sadepäivä ja hankalinkin uhmaikäinen muuttuvat mukaviksi, kun uunista leviää ihana pullan tuoksu. Luomuviikon teemaan olisi hyvin sopineet luomupuustit, mutta maidotonta luomumargariinia ei taida löytyä. Niinpä näistä tuli tällaisia melkein luomupuusteja. Lisäsin täytteeseen vähän mantelijauhetta, koska kaapissa lojuu melkoisesti mantelijauhetta macarons-kokeilujen jäljiltä. Ja uudet kokeilut ovat toistaiseksi jäissä.

DSC_9963

Korvapuustit

1/2 l luomukaurajuomaa
2 ps kuivahiivaa
2 dl luomusokeria
1 tl suolaa
2 rkl kardemummaa
n. 14 dl luomuvehnäjauhoja
200 g maidotonta margariinia

väliin:
n. 100 g maidotonta margariinia
luomusokeria
luomukanelia
(mantelijauhetta)

voiteluun ja päälle:
0,5 dl sokeria
1 dl vettä
raesokeria

Lämmitä maito n. 42 asteiseksi. Sekoita joukkoon suola, sokeri ja kardemumma. Lisää vehnäjauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.

Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina kahdeksi palaksi ja kaaviloi kumpikin suorakaiteenmuotoon (n. 30x50 cm). Levitä taikinalevyille notkeaa rasvaa ohueksi tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle sokeria ja kanelia. Lisää halutessasi mantelijauhetta. Kierrä levyt tiukalle rullalle, jätä saumat alaspäin. Leikkaa rullat 3-5 cm:n paloiksi vinoittain leikaten niin, että joka toinen leikkaus on vinoon toiseen suuntaan ja joka toinen on vinoon toiseen suuntaan.-> / \ / \.

Paina jokainen pala keskeltä alas peukalolla niin, että pullaan muodostuvat korvat. Anna kohota kaksinkertaisiksi lämpimässä paikassa. Kiehauta vesi ja sokeri, ja sivele pullat sokerivedellä. Ripottele päälle raesokeria. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin värisiksi.

5 kommenttia:

Puutarhapörriäinen kirjoitti...

Korvapuustit päihittävät kyllä ne ärsyttävät kikkareet, jotka onnistuvat vain joskus. Korvapuustit taas eivät petä koskaan =)

Maria / Kanelia ja kardemummaa kirjoitti...

Leivon korvapuusteja hävettävän harvoin, mutta aina leipoessani kuulen sun kannustavan äänen: "vaivaa vaivaa, älä lisää jauhoja!". Ja menen joka kerta ajatuksissani erääseen tiettyyn luokkaan eräs tietynvärinen essu päällä:)

Maija kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Maija kirjoitti...

Puutarhapörriäinen: Mulla tuppaa puustit unohtumaan uuniin, se onkin ainoa keino pilata ne. Mutta aika varma keino.

Kanelia ja kardemummaa:-D Jep, pehmeästä taikinasta tulee parhaat puustit. Olisiko moisesta leivontatuokiosta 10 vuotta? Taitaa olla enemmän. Hassua.

Anonyymi kirjoitti...

Suomen maatalousmuseo Sarassa on meneillään jauhopeukaloille suunnattu haska kilpailu! Museolle etsitään nimikkoleivonnaista, jotain mikä maistuisi makeasti maaseudulle. Lähde ihmeessä mukaan kisaan! Lisätietoja: www.sarka.fi --> Ajankohtaista

Lähetä kommentti